Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Noble Energy: Την Κύπρο αντί του Ισραήλ φαίνεται να προτιμά για δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου



Ο πρόεδρος της Noble, Charles Davidson, άφησε να εννοηθεί σε συζήτηση με δημοσιογράφους, ότι προτιμά την Κύπρο αντί του Ισραήλ για τη δημιουργία τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου, σημειώνοντας πως η Κύπρος ήταν η πρώτη επιλογή αλλά το τελευταίο διάστημα και το Ισραήλ κάνει σημαντικές προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ακόμα διευκρίνησε πως τα υφιστάμενα ευρήματα στο Οικόπεδο 12, 5-8 τρις κυβικά πόδια, καθιστούν τον τερματικό βιώσιμο. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως μόνο με 1 τρις κ.π. καλύπτονται οι ανάγκες της Κύπρου για σημαντικό χρονικό διάστημα με το υπόλοιπο να είναι διαθέσιμο προς εξαγωγή.

Ο κ. Davidson εξήγησε πως τον Ιούνιο ολοκληρώνεται έρευνα στο τεμάχιο Karish του Ισραήλ και ακολούθως η πλατφόρμα θα μεταβεί εκ νέου στο τεμάχιο 12 ώστε να διενεργηθεί η επιβεβαιωτική γεώτρηση.

Οι εργασίες θα κρατήσουν περίπου 75-90 μέρες ενώ τα αποτελέσματα θα χρειαστούν ακόμα 60-90 μέρες για να ανακοινωθούν. Πάντως, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και για περαιτέρω επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις όπως επίσης το ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες γεωτρήσεις εντός του Οικοπέδου 12 για εξεύρεση και άλλων κοιτασμάτων.


Παράλληλα η Noble υπέβαλε και λίστα με εταιρείες που ενδιαφέρονται να εισέλθουν στη διαδικασία ως στρατηγικοί συνεργάτες ζητώντας άδεια από την κυβέρνηση να εγκρίνει την εισδοχή νέου συνεργάτη στο project.


Πηγή: Noble Energy: Την Κύπρο αντί του Ισραήλ φαίνεται να προτιμά για δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/8453/noble-energy-tin-kypro-anti-toy-israil-fainetai-na-protima-gia-dimioyrgia-termatikoy#ixzz2Q4cdfpT3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου