Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ αναμένει η αγορά, σε χαμηλά 8 μηνών το κόστος δανεισμού της Γερμανίας


Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών υποχώρησε το κόστος δανεισμού της Γερμανίας, καθώς οι αναλυτές θεωρούν ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi έδωσε με τις σημερινές δηλώσεις του το σήμα της επερχόμενης μείωσης των επιτοκίων.

Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις οικονομικές εξελίξεις και είναι έτοιμη να δράσει, είπε ο Draghi, ανακοινώνοντας τη σημερινή απόφαση της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, στο 0,75%.
“Μία μείωση επιτοκίων είναι απίθανη τον επόμενο μήνα, ίσως και για το Σεπτέμβριο. 'Όμως, θα λέγαμε ότι θα έρθει κάποια στιγμή, είναι ζήτημα του 'πότε' και όχι του 'εάν' πλέον”, δηλώνει ο Chris Scicluna, επικεφαλής ανάλυσης της Daiwa Capital Markets.
Έτσι, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς άγγιξε τα επίπεδα του 1,237%, που είναι τα χαμηλότερα από τον περασμένο Αύγουστο.
Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχώρησε κατά 5 μονάδες βάσης, στο 4,55% και του ισπανικού 10ετούς σημείωσε πτώση 1 μονάδας βάσης, στο 4,92%.
Οι αποδόσεις των γαλλικών και αυστριακών 10ετών ομολόγων διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1990, όταν το Bloomberg άρχισε να καταγράφει τα σχετικά στοιχεία.
Ειδικότερα, η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχώρησε κατά 10 μονάδες βάσης, στο 1,893% και η αντίστοιχη του αυστριακού σημείωσε πτώση 7 μονάδων βάσης, στο 1,597%. 


Πηγή: Μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ αναμένει η αγορά, σε χαμηλά 8 μηνών το κόστος δανεισμού της Γερμανίας | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/8003/meiosi-epitokion-apo-ekt-anamenei-i-agora-se-hamila-8-minon-kostos-daneismoy-tis#ixzz2PW9AWa6I

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου