Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

CNN: Αποκαλυπτική δημοσκόπηση για την ελευθερία

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης που παρήγγειλλε το διεθνές αμερικανικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN η οποία είναι επικεντρωμένη στα θέματα τρομοκρατίας και τις μεθόδους καταπολέμησης του φαινομένου από τις οργανωμένες κοινωνίες. Η έρευνα διενεργήθηκε στις 30 Απριλίου και έχει περιθώριο σφάλματος (+-) 4%.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε υπό το φως των εξελίξεων που σηματοδότησαν οι βομβιστικές ενέργειες στον διεθνή μαραθώνιο της Βοστόνης, το 40% των πολιτών που ερωτήθηκαν τάχθηκαν υπέρ της εκχώρησης ορισμένων πολιτικών ελευθεριών για τις ανάγκες της αντιτρομοκρατίας, ενώ πιστεύουν ότι η απειλή έχει επανακάμψει...

Το 40% επίσης φοβάται ότι κάποιο μέλος της οικογένειάς του θα πέσει θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, ένα ποσοστό κατά 6% αυξημένο σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το 2011, στην δέκατη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι η μείωση κατά οχτώ ποσοστιαίες μονάδες (8%) όσων υποστηρίζουν τον έλεγχο του διαδικτύου από τις αρχές, αν και το 55% που καταγράφεται συνιστά πάλι απόλυτη πλειοψηφία υπέρ αυτών που τάσσονται υπέρ του ελέγχου.

Μαζική είναι όμως η υποστήριξη της χρήσης καμερών επιτήρησης σε δημόσιους χώρους που φτάνει το 81%, ένα ποσοστό κατά 20% αυξημένο σε σχέση με την περίοδο αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
Πηγή: defencepoint

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου