Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ο Κασουλίδης καταγγέλλει Νταβούτογλου στον γγ ΟΗΕ

Σε αυστηρό ύφος ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου καταγγέλλει στον γγ του ΟΗΕ τον Τούρκο ομόλογό του για τις πρόσφατες αναφορές του και τα όσα αναφέρει σε επιστολή του για το κυπριακό και το φυσικό αέριο.
Κασουλίδης: Πειραματόζωο η Κύπρος αλλά θα τα καταφέρει
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο Ιωάννης Κασουλίδης απέστειλε στον Μπαν Kι Μουν επιστολή μέσα από την οποία καταγράφει τις αντιφάσεις της τουρκικής πολιτική έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και καταγγέλλει τον Αχμέτ Νταβούτογλου και κατ’ επέκταση την πολιτική της Άγκυρας ότι στόχος τους είναι η διχοτόμηση της Κύπρου.

Ο κ. Κασουλίδης στην επιστολή του σημειώνει πως ενώ η Τουρκία επικαλείται την ιδιότητα της ως εγγυήτρια δύναμη της ανεξαρτησίας του νησιού, κάθε άλλο παρά προς τούτο μέχρι σήμερα ενήργησε ενώ οι εισηγήσεις του κ. Νταβούτογλου για το θέμα του φυσικού αερίου, καταδεικνύουν τους πραγματικούς στόχους της Τουρκίας, οι οποίοι είναι η διχοτόμηση της Κύπρου.

Ως γνωστόν στην επιστολή και στις δημόσιες σχετικές αναφορές του Αχμέτ Νταβούτογλου αντέδρασε και η Ελλάδα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να έχει ήδη απαντήσει γραπτώς στον τούρκο ομόλογο του.

Ο κ. Νταβούτογλου σημείωσε πρόσφατα πως εάν δεν επιτευχθεί λύση στο κυπριακό πρόβλημα τότε «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και για τη λύση των δύο κρατών. Η Τουρκία, για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια, παίρνει θέση για τη λύση δύο κρατών», ενώ ως προς τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου θα πρέπει να διαχωριστούν σε «Νότο και Βορρά» και «η Τουρκία, μέσα από τις συμφωνίες που έκανε με την ΤΔΒΚ να μπορεί να εκμεταλλευτεί τους πόρους που ανήκουν στους Τουρκοκυπρίους».

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών δήλωσε δημόσια ότι αυτές οι θέσεις του απεστάλησαν γραπτώς, με επιστολή του, προς τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στην Ελλάδα, τη Βρετανία και τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας.

Πηγή: Καθημερινή της Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου