Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Μισέλ Μπαρνιέ: Στο φως όλα τα οικονομικά στοιχεία πολυεθνικών και μεγάλων τραπεζών



Υποχρεωμένες να κοινοποιούν οικονομικά στοιχεία, όπως κέρδη, φόρους που αποδίδουν, αλλά και λαμβανόμενες επιδοτήσεις θα είναι σύντομα μεγάλες τράπεζες, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κάθε κράτος – μέλος της ΕΕ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Άμστερνταμ ο αρμόδιος επίτροπος για την εσωτερική αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, επισήμανε ότι οι κανόνες αυτοί που έχουν ήδη αποφασιστεί για τις μεγάλες τράπεζες, θα επεκταθούν “και σε μεγάλες επιχειρήσεις και ομίλους”.
Οι δηλώσεις του έπονται των αποκαλύψεων στην Ουάσιγκτον για την φοροαποφυγή της Apple, η οποία έχει καταφύγει στη λύση πολλών θυγατρικών στην Ιρλανδία με ειδική συμφωνία για επιχειρηματικό φορολογικό συντελεστή 2%. Αντίστοιχες πρακτικές ακολουθούν και άλλοι επιχειρηματικοί κολοσσοί, κάτι που έχει  ως αποτέλεσμα να μην αποδίδονται, τόσο στο  αμερικανικό Δημόσιο, όσο και στην Ευρώπη, φόροι πολλών δισεκατομμυρίων σε ετήσια βάση.


Πηγή: Μισέλ Μπαρνιέ: Στο φως όλα τα οικονομικά στοιχεία πολυεθνικών και μεγάλων τραπεζών | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/12089/misel-mparnie-sto-fos-ola-ta-oikonomika-stoiheia-polyethnikon-kai-megalon-trapezon#ixzz2U6nSYils

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου