Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ REUTERS Κοντά σε συμφωνία Societe - Πειραιώς για την Γενική

Κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία για την πώληση της Γενικής Τράπεζας φέρεται να βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς με την Societe Generale, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται στις συνομιλίες.




Οι δύο πλευρές είχαν επιβεβαιώσει τον Αύγουστο ότι οι συνομιλίες για μία συμφωνία βρίσκονταν σε ένα πρώτο στάδιο, καθώς οι ελληνικές τράπεζες βιάζονται να συγχωνευθούν εν μέσω της κρίσης χρέους και οι Γάλλοι δανειστές αναζητούν να διακόψουν την έκθεσή τους στην χώρα που πλήττεται από την κρίση.

«Υπάρχει μία προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών», ανέφερε στο Reuters πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν οποιαδήποτε πληροφορία για κάποιο όρο της συμφωνίας.
«Αναμένω ότι θα πάρει μία με δύο εβδομάδες για τις απαραίτητες εγκρίσεις», πρόσθεσε η πηγή.
«Οι δύο τράπεζες έχουν φτάσει σε προκαταρκτική συμφωνία για την Γενική», δήλωσε άλλη πηγή. «Οταν οριστικοποιηθούν οι αριθμοί, θα χρειαστεί η έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας», συνέχισε.
Τόσο η Societe Generale, όσο και η Πειραιώς δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο.
Η είδηση αυτή ήλθε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της γαλλικής Credit Agricole για την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την Alpha Bank για την πώληση της Εμπορικής.

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63719160

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου